Skip to main content

Cloth Diaper Checklist : Apa yang nak kena ada bila berCloth Diaper

Salam
Untuk posting kali ni saya nak bercerita pula apa yang kena ada bila nak bercloth diaper ni.

YANG PERLU ADA
1) Jumlah cloth diaper yang selesa untuk ibu2 nak handle. FYI, jumlah CD berapa nak guna bukannya bergantung pada bayi, tetapi rutin cucian untuk si Ibu . Contohnya, kalau si Ibu hanya berkesempatan mencuci 2 hari sekali, bermakna 10 keping one size pocket diaper tak cukup. Kenapa? Sebab tak sempat kering lah dik...... ^_^.

2) Extra Insert atau Doublers untuk handle lebih serapan. Fabrik kapas = bagus, Bamboo = lebih bagus, Hemp = Terbaik.

3) Diaper Pail Liner, Wet Bag besar atau Baldi besar - ni untuk simpan CD yang dah ada kotoran. Kumpul sini dulu baru cuci. Peringatan, Jangan biarkan CD tak bercuci lebih dari 2 hari. Nanti awak juga yang geli, kan?

4) Krim Ruam. Ini mesti guna. Di SentuhanBayu, kami recommend yang ini sebab ia di rumus khas untuk cloth diaper. Jadi tak perlu risau banyak & pening2kan kepala.
http://www.sentuhanbayu.biz/Thirsties-Booty-Love-Diaper-Cream_p_79.html

5) Sabun Cucian yang mesra cloth diaper. Di SentuhanBayu, kami recommend yang ini sebab ia di rumus khas untuk cloth diaper. Jadi tak perlu risau banyak & pening2kan kepala lagi.
http://www.sentuhanbayu.biz/Diaper-Detergents_c_12.html

BAGUS KALAU ADA
1) Wetbag kecik. Ni guna masa hantar baby sitter atau nak berjalan2 dengan bayi. Kalau tak de, pakai jer beg plastik ^_^. Recycle , kan?

2) Diaper liner. Ni boleh guna disposable atau washable. Terpulang kepada anda. Yang penting, kalau ada ni cloth diaper tak kena stain.


Popular posts from this blog

Instant and Pinless Shawl from Bokitta

These prints are on their way to Malaysia. All are in Maxi version which could cover chest area & solat ready.
 To book yours today, pls email us sentuhanbayu@gmail.com. Stock id limited so first come first serve basis. Price is RM99 inclusive shipping for Malaysia address. 
1- Pink Paisley 


2- Scattered Flower Abstract
3- Spring Colors
4- Water Painting

List of Government Hospital in Kuala Lumpur

Hospital Kuala Lumpur
Jalan Pahang
50586 Kuala Lumpur
Tel: 03-2615-5555
Fax: 03-2691-1681
http://www.hkl.gov.my/

Produk Baru Di SentuhanBayu : ClearBlue Digital Pregnancy Test Kit

Kami di SentuhanBayu berbangga untuk memperkenalkan produk baru di kedai online kami.
ClearBlue Digital Pregnancy Test.

Produk ini adalah yang tercanggih di pasaran dimana ia bukan sahaja memberitahu yang anda telah mengandung, tetapi beritahu anda umur kandungan anda juga. Menarik, kan?
Pstt, even Fasha Sanda pun guna ni tau ^_^


Untuk Pembelian, Sila KLIK SINI
Penghantaran ke suluruh Malaysia dengan harga RM8 untuk Semenanjung & RM12 ke Sabah, Sarawak