Skip to main content

Cloth Diaper Checklist : Apa yang nak kena ada bila berCloth Diaper

Salam
Untuk posting kali ni saya nak bercerita pula apa yang kena ada bila nak bercloth diaper ni.

YANG PERLU ADA
1) Jumlah cloth diaper yang selesa untuk ibu2 nak handle. FYI, jumlah CD berapa nak guna bukannya bergantung pada bayi, tetapi rutin cucian untuk si Ibu . Contohnya, kalau si Ibu hanya berkesempatan mencuci 2 hari sekali, bermakna 10 keping one size pocket diaper tak cukup. Kenapa? Sebab tak sempat kering lah dik...... ^_^.

2) Extra Insert atau Doublers untuk handle lebih serapan. Fabrik kapas = bagus, Bamboo = lebih bagus, Hemp = Terbaik.

3) Diaper Pail Liner, Wet Bag besar atau Baldi besar - ni untuk simpan CD yang dah ada kotoran. Kumpul sini dulu baru cuci. Peringatan, Jangan biarkan CD tak bercuci lebih dari 2 hari. Nanti awak juga yang geli, kan?

4) Krim Ruam. Ini mesti guna. Di SentuhanBayu, kami recommend yang ini sebab ia di rumus khas untuk cloth diaper. Jadi tak perlu risau banyak & pening2kan kepala.
http://www.sentuhanbayu.biz/Thirsties-Booty-Love-Diaper-Cream_p_79.html

5) Sabun Cucian yang mesra cloth diaper. Di SentuhanBayu, kami recommend yang ini sebab ia di rumus khas untuk cloth diaper. Jadi tak perlu risau banyak & pening2kan kepala lagi.
http://www.sentuhanbayu.biz/Diaper-Detergents_c_12.html

BAGUS KALAU ADA
1) Wetbag kecik. Ni guna masa hantar baby sitter atau nak berjalan2 dengan bayi. Kalau tak de, pakai jer beg plastik ^_^. Recycle , kan?

2) Diaper liner. Ni boleh guna disposable atau washable. Terpulang kepada anda. Yang penting, kalau ada ni cloth diaper tak kena stain.


Popular posts from this blog

Claim your Shopee Voucher in March 2019

Are you eyeing for that Special Edition Cloth Diaper?
Here's your chance to save.
Claim your Shopee voucher& spend it on our Shopee Store

https://shopee.com.my/sentuhanbayu.biz


Prenatal Massage Service by BayuMassage.com

Pregnancy Massage Ads
🌷WHY DO YOU NEED PREGNANCY MASSAGE🌷
Pregnancy Massage provides relief from : 🌹 BackPain 🌹 Achy feet 🌹 Joint Pain 🌹Anxiety & Depression
WHY GET A MASSAGE FROM ME ✅Professional Certified Prenatal Massage Therapist ✅Using only safe oils for expecting Mom. ✅Consult & guide you on how to ease your discomfort during your pregnancy. ✅Feel like a Spa at home with comforting , relaxing music and scents. ✅ Equiped to massage you for postnatal treatment
🌷KENAPA ANDA PERLUKAN URUTAN KETIKA HAMIL🌷 Urutan prenatal dapat membantu mengurangkan: 🌹 Sakit2 belakang 🌹 Sakit Kaki  🌹 Sakit sendi 🌹 Kebimbangan & kemurungan


—————————————-
🌸Book for Prenatal Massage http://bayumassage.wasap.my/
🧕Massage Therapist - Puan LilyAzlan.
Since my home is in Kota Damansara and massage will be done at your home, I’m serving the nearby townships only and the following area Mutiara Damansara, Bandar Utama, Tropicana, Ara Damansara, TTDI, Kelana Jaya, Subang Bestari, Rahman Putra and most PJ area…

Reject cloth diaper - R020

💥Rejects , Bumgenius 4.0 One Size Diaper with Insert RM45💥
For better viewing & detail photos of the insides of the diaper at our Instagram here: https://www.instagram.com/sentuhanbayu/
Or Simply subscribe to our Telegram Channel https://t.me/BayuClothDiaperClub
Normal Price - RM89 ✅We have 1 unit of an old stock of Imported US Bumgenius 4.0 One Size Diaper with insert. Fit 3 to 15kg Baby
✅This item is an old stock only & never been used. Packaging stains only. Its PUL is not cracked as seen in the photos. Stitchings & elastics are still in good conditions. No stains & discoloration.
❎Reject items are not covered with warranty, non returnable & non exchangable. And definitely NOT for fussy buyers. 
✅ Pls quote the Reject Code number for purchase
🚚Shipping is RM8 for WM, RM10 for EM. You may combine ship with other REJECTS items & we’ll charge shipping only once.
📞PM or WhatsApp 0122010911 to purchase. First come first served basis. Thanks😊
#clothdiaperrejects #clothdi…