Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Tag & Bid for Flip Diaper at SentuhanBayu FB Page (CLOSED)

How to bid :
** Tag yourself to the bidding photo in Facebook.If you can't tag, then share it to your wall.
** Just put a comment " I Bid For RMXX ". Your bid will be based on your Facebook ID.
** Bidding starts at RM19.90 with increment at RM1.
** Take note that this is new item & still in its original packaging.
** You may need to create Facebook ID (if you don't have one) & "Like" SentuhanBayu Page prior to bidding. SentuhanBayu page : http://www.facebook.com/SentuhanBayu
** Look for the post at the top. The bidding arena will be pinned at the top of the page.
T&C:
** Only for serious bidders residing in Malaysia.
** Bidding increment is at RM1. Sorry Ladies, no more 1 cents bidding ^_^
** Tag yourself to the bidding photo in Facebook. If you can't tag, then share it to your wall.
** Bidding price does not include shipping. Shipping rate @ RM8 (WM) & RM12 (EM)
** Winning bidder expected to pay within 48 hours after the bidding closed. Ot…

Cloth Diaper Checklist : Apa yang nak kena ada bila berCloth Diaper

Salam
Untuk posting kali ni saya nak bercerita pula apa yang kena ada bila nak bercloth diaper ni.

YANG PERLU ADA
1) Jumlah cloth diaper yang selesa untuk ibu2 nak handle. FYI, jumlah CD berapa nak guna bukannya bergantung pada bayi, tetapi rutin cucian untuk si Ibu . Contohnya, kalau si Ibu hanya berkesempatan mencuci 2 hari sekali, bermakna 10 keping one size pocket diaper tak cukup. Kenapa? Sebab tak sempat kering lah dik...... ^_^.

2) Extra Insert atau Doublers untuk handle lebih serapan. Fabrik kapas = bagus, Bamboo = lebih bagus, Hemp = Terbaik.

3) Diaper Pail Liner, Wet Bag besar atau Baldi besar - ni untuk simpan CD yang dah ada kotoran. Kumpul sini dulu baru cuci. Peringatan, Jangan biarkan CD tak bercuci lebih dari 2 hari. Nanti awak juga yang geli, kan?

4) Krim Ruam. Ini mesti guna. Di SentuhanBayu, kami recommend yang ini sebab ia di rumus khas untuk cloth diaper. Jadi tak perlu risau banyak & pening2kan kepala.
http://www.sentuhanbayu.biz/Thirsties-Booty-Love-Diaper-C…

Produk Baru Di SentuhanBayu : ClearBlue Digital Pregnancy Test Kit

Kami di SentuhanBayu berbangga untuk memperkenalkan produk baru di kedai online kami.
ClearBlue Digital Pregnancy Test.

Produk ini adalah yang tercanggih di pasaran dimana ia bukan sahaja memberitahu yang anda telah mengandung, tetapi beritahu anda umur kandungan anda juga. Menarik, kan?
Pstt, even Fasha Sanda pun guna ni tau ^_^


Untuk Pembelian, Sila KLIK SINI
Penghantaran ke suluruh Malaysia dengan harga RM8 untuk Semenanjung & RM12 ke Sabah, Sarawak