Skip to main content

Taska yang mesra cloth diaper


Article not in English.

Memang saya tak nafikan. Agak sukar mencari taska yang nak terima bayi pakai cloth diaper. Alhamdulillah, tempat saya letakkan Ameera dapat terima penggunaan CD.

Ini yang saya buat untuk memudahkan kerja mereka.
1- CD telah saya setkan ke saiz yang sepatutnya.
2- CD yang saya bekalkan adalah jenis berclosure velcro & telah di isi 2 insert.
3- Bekalkan tidak kurang dari 8 CD untuk 1 hari.
4- Bekalkan wetbag untuk bungkus CD yang kotor
5- Pesan kepada penjaga, tak perlu cuci CD tersebut. Hanya gulungkan macam DD, dan masukkan ke dalam wetbag.
6- Lekatkan 1 tag bertulis , 'Sila tukar lampin setiap 2 jam.'

Jadi, setiap hari saya memang akan dapat tengok berapa kerap CD ditukar, berapa banyak bayi buang air besar, dapat tengok progress buangan bayi saya dan sebagainya. Itulah bagusnya guna CD. Kalau guna DD, bayi tak bertukar lampin pun ibunya tak tau, kan? Untuk pengetahuan, saya tiada maid & bekerja sepenuh masa di mana waktu kerja saya dr 9pagi ke 10 malam. Saya lipat CD sambil meeting. (Kompeni saya guna LiveMeeting, pernah dengar ?)

Ok rasanya saya nak share disini nama Taska tersebut. Taska Kota Ceria, terletak di seksyen 6 Kota Damansara. Boleh hubungi saya jika berminat.

Ingin saya pesan disini jadikan 2 tips dibawah sebagai rutin.
1- ucapkan Terima Kasih kepada penjaga kerana sudi gunakan CD.
2- Jangan pin point kesilapan kecil dan jangan cerewet dengan penjaga. Tengok point 6 kat atas tu. Kalau penjaga tukar setiap 3-4 jam pun memadai sebab dah masukkan 2 insert sesiap. Kalau perlu tukar lebih kerap, just tukarkan kaler tag tu kaler lain ^_^ untuk dapat perhatian.

Tips tambahan - sesekali tu berilah buah tangan kepada penjaga. Buat dia happy sket, kay.







Popular posts from this blog

Instant and Pinless Shawl from Bokitta

These prints are on their way to Malaysia. All are in Maxi version which could cover chest area & solat ready.
 To book yours today, pls email us sentuhanbayu@gmail.com. Stock id limited so first come first serve basis. Price is RM99 inclusive shipping for Malaysia address. 
1- Pink Paisley 


2- Scattered Flower Abstract
3- Spring Colors
4- Water Painting

List of Government Hospital in Kuala Lumpur

Hospital Kuala Lumpur
Jalan Pahang
50586 Kuala Lumpur
Tel: 03-2615-5555
Fax: 03-2691-1681
http://www.hkl.gov.my/

Produk Baru Di SentuhanBayu : ClearBlue Digital Pregnancy Test Kit

Kami di SentuhanBayu berbangga untuk memperkenalkan produk baru di kedai online kami.
ClearBlue Digital Pregnancy Test.

Produk ini adalah yang tercanggih di pasaran dimana ia bukan sahaja memberitahu yang anda telah mengandung, tetapi beritahu anda umur kandungan anda juga. Menarik, kan?
Pstt, even Fasha Sanda pun guna ni tau ^_^


Untuk Pembelian, Sila KLIK SINI
Penghantaran ke suluruh Malaysia dengan harga RM8 untuk Semenanjung & RM12 ke Sabah, Sarawak