Skip to main content

Taska yang mesra cloth diaper


Article not in English.

Memang saya tak nafikan. Agak sukar mencari taska yang nak terima bayi pakai cloth diaper. Alhamdulillah, tempat saya letakkan Ameera dapat terima penggunaan CD.

Ini yang saya buat untuk memudahkan kerja mereka.
1- CD telah saya setkan ke saiz yang sepatutnya.
2- CD yang saya bekalkan adalah jenis berclosure velcro & telah di isi 2 insert.
3- Bekalkan tidak kurang dari 8 CD untuk 1 hari.
4- Bekalkan wetbag untuk bungkus CD yang kotor
5- Pesan kepada penjaga, tak perlu cuci CD tersebut. Hanya gulungkan macam DD, dan masukkan ke dalam wetbag.
6- Lekatkan 1 tag bertulis , 'Sila tukar lampin setiap 2 jam.'

Jadi, setiap hari saya memang akan dapat tengok berapa kerap CD ditukar, berapa banyak bayi buang air besar, dapat tengok progress buangan bayi saya dan sebagainya. Itulah bagusnya guna CD. Kalau guna DD, bayi tak bertukar lampin pun ibunya tak tau, kan? Untuk pengetahuan, saya tiada maid & bekerja sepenuh masa di mana waktu kerja saya dr 9pagi ke 10 malam. Saya lipat CD sambil meeting. (Kompeni saya guna LiveMeeting, pernah dengar ?)

Ok rasanya saya nak share disini nama Taska tersebut. Taska Kota Ceria, terletak di seksyen 6 Kota Damansara. Boleh hubungi saya jika berminat.

Ingin saya pesan disini jadikan 2 tips dibawah sebagai rutin.
1- ucapkan Terima Kasih kepada penjaga kerana sudi gunakan CD.
2- Jangan pin point kesilapan kecil dan jangan cerewet dengan penjaga. Tengok point 6 kat atas tu. Kalau penjaga tukar setiap 3-4 jam pun memadai sebab dah masukkan 2 insert sesiap. Kalau perlu tukar lebih kerap, just tukarkan kaler tag tu kaler lain ^_^ untuk dapat perhatian.

Tips tambahan - sesekali tu berilah buah tangan kepada penjaga. Buat dia happy sket, kay.







Popular posts from this blog

Claim your Shopee Voucher in March 2019

Are you eyeing for that Special Edition Cloth Diaper?
Here's your chance to save.
Claim your Shopee voucher& spend it on our Shopee Store

https://shopee.com.my/sentuhanbayu.biz


Prenatal Massage Service by BayuMassage.com

Pregnancy Massage Ads
🌷WHY DO YOU NEED PREGNANCY MASSAGE🌷
Pregnancy Massage provides relief from : 🌹 BackPain 🌹 Achy feet 🌹 Joint Pain 🌹Anxiety & Depression
WHY GET A MASSAGE FROM ME ✅Professional Certified Prenatal Massage Therapist ✅Using only safe oils for expecting Mom. ✅Consult & guide you on how to ease your discomfort during your pregnancy. ✅Feel like a Spa at home with comforting , relaxing music and scents. ✅ Equiped to massage you for postnatal treatment
🌷KENAPA ANDA PERLUKAN URUTAN KETIKA HAMIL🌷 Urutan prenatal dapat membantu mengurangkan: 🌹 Sakit2 belakang 🌹 Sakit Kaki  🌹 Sakit sendi 🌹 Kebimbangan & kemurungan


—————————————-
🌸Book for Prenatal Massage http://bayumassage.wasap.my/
🧕Massage Therapist - Puan LilyAzlan.
Since my home is in Kota Damansara and massage will be done at your home, I’m serving the nearby townships only and the following area Mutiara Damansara, Bandar Utama, Tropicana, Ara Damansara, TTDI, Kelana Jaya, Subang Bestari, Rahman Putra and most PJ area…

Reject cloth diaper - R020

💥Rejects , Bumgenius 4.0 One Size Diaper with Insert RM45💥
For better viewing & detail photos of the insides of the diaper at our Instagram here: https://www.instagram.com/sentuhanbayu/
Or Simply subscribe to our Telegram Channel https://t.me/BayuClothDiaperClub
Normal Price - RM89 ✅We have 1 unit of an old stock of Imported US Bumgenius 4.0 One Size Diaper with insert. Fit 3 to 15kg Baby
✅This item is an old stock only & never been used. Packaging stains only. Its PUL is not cracked as seen in the photos. Stitchings & elastics are still in good conditions. No stains & discoloration.
❎Reject items are not covered with warranty, non returnable & non exchangable. And definitely NOT for fussy buyers. 
✅ Pls quote the Reject Code number for purchase
🚚Shipping is RM8 for WM, RM10 for EM. You may combine ship with other REJECTS items & we’ll charge shipping only once.
📞PM or WhatsApp 0122010911 to purchase. First come first served basis. Thanks😊
#clothdiaperrejects #clothdi…