Thursday, August 4, 2011

Kenali Raw Silk Liner

Inilah rupa raw silk liner yang ada di SentuhanBayu. Di buat oleh Cotton Babies, jad tak perlu risau tentang qualitynya. Memang mahal sket tapi berbaloi. Boleh didapati di SentuhanBayu.biz.



Bagusnya guna Raw Silk Liner ialah dia sgt sesuai di guna utk :-
1) baby kulit yg super sensitif, & tak tahan dengan microfleece atau suede cloth. Simple solution. Tak yah nak buang cloth diapers comel2 yg dah dibeli tu .
2) kulit baby tengah ada rash & perlu sapukan ubat kat kulit.
3) prevent naik rash yg disebabkan kulat.
4) lapikkan di CD ketika baby tangah makan ubat antibiotik. Sebabnya, pada masa ni pH kencing lari sikit & memang senang naik rash kalau pakai diapers. Tak kesah la diapers kain ke diapers pakai buang.

Cara guna sama saja mcm guna reusable liner yg lain. Cuma kena ingat , cuci dulu sebelum guna, ya.
Since fabric ni tak boleh guna ngan ganas, manufacturer cadangkan cara cucian hanya cucian tangan. Hmmm, tapi saya pun malas juga nak asing2kan , so saya masukkan jer dalam laundry net. (macam kita cuci bra tu).
Mudahkan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails