Skip to main content

Apa bestnyer Happy Heinys Cloth Diaper ? By SentuhanBayu.biz

Post kali ni saya nak citer pasal Happy Heinys One Size Pocket Diaper. Untuk pengetahuan, Sentuhanbayu tengah buat sale untuk Happy Heinys & promosi tamat sampai hujung bulan ogos ni sahaja. Normal price RM85, untuk bulan ini sahaja & hanya untuk stok terhad sahaja - Harga Sale RM69.90 sahaja. So , jangan tunggu lelama sebab harga offer macam ni memang tak kan ada lagi tahun ni.



Ciri-ciri yang menarik:
1) Ada laundry tab untuk yang hook & loop closure ( atau nama lain velcro)
2) Sekarang dah ada version snap closure !! Yeay!!

3) Lining guna microfleece yang di buat di USA sana. Memang keles.
4) PUL outer - pun buatan sana juga.
5) Datang dengan 2 penyerap microfibre.
6) Boleh diguna sebagai Swim Diaper juga.


Apa bestnya Happy Heinys
1) Kualiti fabriknya yang tahan lasak. Kenapa saya kata macam tu? Sebabnya ada 2 ke 3 Happy Heinys yg saya beli tu used item. Dan tuan asalnya dah guna untuk baby nya dalam 2 tahun. Lepas tu, saya pula guna dalam 2.5 tahun. Guess what? PULnya tak lekang atau berkedut2 & memang tak bocor. Berbaloi sungguh !! 4 tahun tuuuuu.......

2) Prints yang comel. Sekarang dah ada prints & kaler yang baru. Boleh tengok gambar-gambar kat bawah ni.

3) Pocket yang besar. Memang senang sangat nak suruh bapa-bapa tolong masukkan insert.

4) Microfleece nya lembut, kualiti tinggi, tak cepat ada build-up  & tak cepat rosak. Part yang tak cepat build up tu yg paling best. Jimat masa tak yah lah selalu stripwash. Setakat ni dari mula pakai Happy Heinys, memang saya tak pernah stripwash pun. Tak de leaking ^_^

5) Saya penggemar velcro style ni. Dan yang bestnya, velcronya masih melekat dengan baik untuk diapers yg dah diguna 4 tahun tu (refer point 1).

6) Since dia ni one size, boleh guna dari baby sampai lah ni umur anak saya dah nak 3 tahun. Cuma skang ni anak saya pakai untuk masa tido je. Betapalah jimat.

Hmmm, kalau nak di listkan semua kat sini banyak juga yer. Jadi setakat ni sajalah.

** Ini adalah pendapat peribadi & pengalaman saya yang saya kongsikan bersama

.

Popular posts from this blog

Salam Ramadhan dari SentuhanBayu.biz

Kami di SentuhanBayu.biz ingin mengucapkan Salam Ramadhan & Selamat Berpuasa kepada semua pelanggan muslim kami. Semoga kita mendapat keberkatan dariNya. ^_^

Claim your Shopee Voucher in March 2019

Are you eyeing for that Special Edition Cloth Diaper?
Here's your chance to save.
Claim your Shopee voucher& spend it on our Shopee Store

https://shopee.com.my/sentuhanbayu.biz


Horror at my daughter's kindie - part 1 : The Roslan Incident

I'm extremely disappointed by the experience i went thru today with the Genius Aulad Kota Damansara transport service provider. I have the impression that they are the best all this while & boy i was wrong. I was shocked that the complaint of level of service they've provided me, I'm being dismissed as disrespectful & was told that the are much happier for not having me as a customer. MasyaAllah. Makes me wonder who is the customer here. No word of apology from them & they actually threatened my daughters nursery teacher. Oh dear, what have i got myself into.
            Thankfully, GA Center Manager apologize of what had happened. I'd like her to be aware of what kind of service that Encik Roslan has given me when he is under stress.


Let's see what i went thru today, shall we?

1. Its 12 pm. First Mr A called & said he's already at my house to pick my daughter up in which i responded that the have to pick her at her nursery (which is 5 mins awa…